omamaatila

Seija ja Eero Raudaskosken luomumaatila sijaitsee lähes Suomen keskipisteessä; Pohjois-Pohjanmaalla, Kärsämäen Sydänmaankylällä.

Maatilamme on luomukarjatila, joka sijaitsee sotien jälkeen perustetulla asutustila-alueella. Vuosien saatossa tilaan on yhdistetty useampi naapuritila, joka antaa peltopinta-alan riittävyyden vuoksi mahdollisuuden luomukarjatilan pitoon. Tilalla on peltoa n. 209 ha ja metsää n. 120 ha. Maatilalla pyritään arki pitämään hyvänä niin eläimillemme kuin perheellekin. Luomussa tilamme on ollut jo kauan, miltei luomuviljelyn yleistymisestä alkaen.

Raudaskosken maatilan naudat ovat luomu Highland Cattle -karjaa. Pitkäkarvaisia, pitkäsarvisia eläimiä, jotka kasvavat läpi vuoden vapaasti laidunalueillaan. Laitumilla eläimillä on käytössään myös metsälaitumet, lämmitetyt juomakupit sekä sääsuojat. Eläinten ravinto monipuolistuu, kun ne kesän kasvukaudella voivat nurmen ja korsirehun lisäksi syödä myös metsän antimia ja laiduntaa perinnebiotooppialueita. Highland Cattle on ainut nautarotu, joka pystyy sääoloissamme laiduntamaan läpi vuoden.

Perusmaatalouden lisäksi maatilallamme toimeentuloa tulee myös matkailusta. Meillä on vuokrattavat lomahuvilat Villa Haliwilivau ja Torpaa sekä eksoottisempi metsässä sijaitseva lomamökki Metsäkämppä Eräikkuna.

Villa Haliwilivau sijaitsee Kärsämäen keskustan läheisyydessä joen rannalla. Se valmistui vuonna 2014  ja on moderni tasokas kokonaisuus. Tilaa on päähuvilan puolella noin 180 neliötä, jonka lisäksi tontilla on myös joen rannalla rantasauna Selkäsauna. Villa Haliwilivaussa on tuplakoneistettu keittiö ja tilavat oleskelutilat. Villa Haliwilivau sopii 2- 9 henkilön majoitukseen. Villa Haliwilivau tarjoaa tasokkaan loman rauhallisessa paikassa lähellä palveluita.

Metsäkämppä Eräikkuna valmistui vuonna 2021. Harvinaislaatuiseen uuden ajan kokonaisuuteen kuuluu uuden kämpän lisäksi myös entinen metsäkämppä, joka remontoitiin 2019. Metsäkämppä Eräikkuna sijaitsee keskellä metsää, metsälammen rannalla. Maasto on jäkäläkangasta ja tontilla on hiekkaranta. Kohteessa on myös lammen rannalla metsäsauna. Metsäkämppä Eräikkuna sopii 1-6 henkilön majoitukseen. Metsäkämppä Eräikkuna tarjoaa metsälomaluksusta.

Torppa on maatilan entinen päärakennus. Se kävi läpi muodonmuutoksen syksyllä 2021. Torpassa on 4 makuuhuonetta, iso tupa, keittiö, wc-tilat molemmissa kerroksissa, pesuhuone ja sauna. Ulkona on ulkosauna ja palju. Sänkyjä löytyy 1 parisänky ja 7 yksittäistä sänkyä.

Ajo-ohje maatilalle löytyy klikkaamalla Suomen kartan kuvaa.

ylämaankarja