Metsäkämppä Eräikkuna järveltä päin kuvattuna

Vuokrattavana – Metsäkämppä Eräikkuna

Lomalla olet osa ratkaisua

Ota yhteyttä ja varaa

Metsäkämppä Eräikkuna on uusi, uniikki metsälomakohde kangasmetsämaastossa lammen rannalla. Metsäkämppä palvelee huhtikuun alusta lokakuun loppuun.

Kohteen suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu huomioon ympäristö- ja hiilijalanjälki näkökulmat. Loman aikana hiilijalanjälkesi on todennäköisesti arkea pienempi. (Mökkikansiosta voit lukea lisätietoja)

Kohteessa on uusi 2020 -luvun metsäkämppä, sekä vanhempi, vuonna 2019 remontoitu metsäkämppä ja metsäsauna. Yhdessä nämä rakennukset muodostavat Metsäkämppä Eräikkunan. Henkilömääräksi suosittelemme 1-4 (6) henkilöä. Lemmikit ovat tervetulleita.

Tässä kohteessa on helppo viihtyä, vaikkei olisikaan varsinainen erätaitaja. Olemme pyrkineet luomaan Metsäkämpälle mukavaa metsäluksusta. Sinä päätät mikä on metsäkämppäperinteen tulevaisuus. Voit äänestää jaloillasi: Mennään metsään!

Hinnasto

Viikko (ma-su)570€ / 26.6.23 – 20.8.23 600€/vko
Viikonloppu (pe-su) tai 2 yötä viikolla400€
Pidennetty viikonloppu (to-su tai pe-ma)450€
Arkiviikolla ma-pe400€
Vuorokausi260€
Päivätilaisuus100€
Päivätilaisuus + sauna200€
Juhannus700€
  
LISÄPALVELUT 
Liinavaatteet10€/hlö
Loppusiivous70€
Sauna valmiiksi lämmitettynä50€

Uusi kämppä

Uuden kämpän toiminnot jakautuvat etuosan oleskelu/ruokailutilaan, takaosan makuutilaan ja sivulla sijaitsevaan keittiöön. Oleskelutilassa on sohva ja lepotuolit, suuret ikkunat ja näkymä suoraan lammelle. Ruokailutilassa on 6 hengen pirtinpöytä. Makuutilassa on aikuisten tukevatekoiset, leveät kerrossängyt. Kaksi sängyistä on 140 x 200cm ja toiset kaksi 120 x 220cm. Vuoteissa on patjat, peitteet ja tyynyt. Liinavaatteet, pyyhkeet ja laudeliinat tuodaan itse.

Keittiössä on astiat noin 6 hengelle, sekä perus ruoanvalmistusvälineet. Jääkaappi-pakastin sekä kahvinkeitin toimivat aurinkosähköllä, joten myöhään syksyllä kylmäsäilytys siirtyy tuulikaapin kylmälaukkuihin ja kahvit keitetään puuhellalla pannukahvina. Uusi kämppä lämmitetään leivinuunilla ja hellalla.

Vanha kämppä

Vanhassa kämpässä on yläkerran parvella kaksi patjaa, alakerrassa vuodesohva sekä laveri. Vanha kämppä lämpiää kamiinan avulla

Vanhan kämpän lasiterassilla on takka ja ulkoterassilla on kaasugrilli, jossa myös keittotaso. Vanhan kämpän ulkoseinustalla on kesätiskipaikka ja käsienpesupaikka. Ulkona ruokailupaikkoja on rantaterassilla sekä varjon puolella toinen pöytäryhmä kesän helteisiä hetkiä varten.

Sauna ja laituri

Saunarakennus sijaitsee lammen toisella reunalla. Silta saunalle ylittää puron, jonka pienen kosken kohina on varsinkin keväisin ja syksyisin sekä sateiden jälkeen kivan tunnelmallista. Saunan rannalla on laituri, ja uintitikkaat. Saunalle vesi tulee kesäaikaan hanasta.

Vesi

Kaivon vesi on kirkasta ja puhdasta, vesianalyysi valmistui kesäkuussa 2021. Kaivovesi soveltuu juoma-, talous- ja saunavedeksi. Lammen vesi on humuspitoista, joten sitä emme suosittele saunavedeksi.

Vessa

Metsäkämpällä on kompostoiva puucee

Mitä mukaan?

Liinavaatteiden, pyyhkeiden ja laudeliinojen lisäksi voi mukaan pakata myös saunan terassin penkille istuinpyyhkeen ja lattialle jalkapyyhkeen. Saunatakki ja mukavat lipokkaat mökkien välillä liikkumiseen kävelysillalla lisäävät käyttömukavuutta. Pimeään aikaan ovat taskulamput tärkeät.

Metsäkämpän tarina

Olipa kerran pienten Metsäkämppien ryhmä. Ne kaikki sijaitsivat vähän kauempana päätilasta, hevosmatkan päässä. Kämppien malli ja koko vaihteli, mutta ylimääräisiä neliöitä niissä ei juuri ollut. Suurin osa kämpistä rakennettiin sotien jälkeen helpottamaan metsäsavotalla käyntiä.

Tälläkin alueella, missä Metsäkämppä Eräikkuna sijaitsee, oli aikoinaan useita metsäkämppiä. Asutustiloille oli annettu maatilan rakennuspaikan ympäriltä pienempi metsä, josta raivattiin peltoja sitä mukaa, kun voimat antoivat myöten. Varsinainen päämetsä sijaitsi muutaman kilometrin päässä. Talvet olivat välillä hyvinkin kylmiä ja savotalla kulkiessa pelkkää nuotiota parempi oli päästä kämpän tulisijan suojaan lämmittelemään. Välillä kenties yöpymäänkin. Mutta pienuudestaan huolimatta metsäkämpillä oli suuri vastuu. Ne auttoivat pitämään perheet leivänsyrjässä ja mahdollistivat osaltaan maan jälleenrakennuksen. Kyllä se vetää hiljaiseksi vieläkin, kun pysähtyy miettimään. Näistä alkuperäisistä metsäkämpistä ei taida olla montaakaan enää pystyssä. Vuodet ovat vierineet ja metsä ottanut omansa.

Metsän merkitys on suomalaisille ollut aina suuri. Leipää se tuo vieläkin ja nyt auttaa meitä myös selviämään aikamme haasteista tarjoamalla irtiottoa arjesta. Tutkimusten mukaan vointimme paranee metsässä liikkuessamme. Annoimme itsellemme luvan tehdä johtopäätöksen, että hienoja ja tarpeellisia paikkoja nämä metsäkämpät ovat edelleen. Metsät ovat aina kuuluneet suomalaiseen identiteettiin ja nyt pyrimme luomaan jotain uutta, joka mahdollistaa viihtymisen ja rentoutumisen metsässä.

Ota yhteyttä ja varaa