Yhteystiedot: Eero Raudaskoski puh: 0400- 193 578

Mitä me arvostamme Ylämaankarjassa ( Highland Cattle)

myytävät-eläimet

Highland Cattle on todellista vapaana kasvanutta karjaa – kotimainen vastine tuontilihalle. Eläimet ovat puhtaita ja terveitä. Lauman uudistuskustannukset ovat lähes olemattomat; koska emot ovat pitkäikäisiä ja terveitä ne poikivat vuosittain jopa 15 vuoden ajan.

Hurjasta ulkonäöstä huolimatta Highland Cattle – eläimet ovat jopa ihmisystävällisempiä kuin lypsylehmät. Ne kesyyntyvät helposti ja kiintyvät hoitajiinsa sekä kotilaitumiin. Jopa sonnilauman seassa voi työskennellä rauhassa. Ainoastaan poikimisten aikaan on syytä varoa säikäyttämästä juuri poikinutta emoa. Koska rodulla on vahva emovietti, ei äidin kärsivällisyyttä ole syytä ensimmäisten päivien aikana liikaa testata. Sen jälkeen emot yleensä tuovat itse uudet vasikat näytille. Emot hoitavat yhdessä vasikoita, ja käyttävät ruokailemaan lähtiessään vasikkalaumassa lastenhoitajia. Poikima-apua tai muita toimenpiteitä ei juurikaan ole tarvittu. Vain muutaman kerran on poikimista jouduttu hieholla auttamaan. Vasikat ovat pieniä ja suloisia syntyessään, mutta kasvavat nopeasti.

Ylämaankarja syö korsirehua. Väkirehua Ylämaankarja ei tarvitse lainkaan.  Juuri vieroitetut vasikat kesyyntyvät helpommin ruisleipäpalojen avulla. Parhaiten vasikat tottuvat ihmisiin emon esimerkin avulla; kun emo tulee luottavaisesti luoksemme, seuraa vasikka todennäköisesti esimerkkiä.

Meidän tilallemme Highlanderit ovat tuoneet elinkeinon lisäksi paljon muutakin. Koko toiminnan on pakko olla kannattavaa ja perustua kestäviin perusteisiin, mutta tilallamme se ei ole sulkenut pois myöskään ympäristöstä, ihmisistä ja eläimistä välittämistä.

Tervetuloa tutustumaan!

Kysy lisää: Eero Raudaskoski, 0400-193 578

sähköposti: seija.raudaskoski(at)hotmail.com